Sitä ollaan 40v5kk, Sonttalassa Jäänlannissa, talossa muita ihmisiä Jenkki-Poika eli JP ja Serbi-Pappa, vielä hetki sitten oli pikakäynnillä myös Farmeri ja latvialainen partaheppu, aamulla keitin vaiheittain heräävälle väelle puurot ja aamuhommat teimme Serbi-Papan ja partahepun kanssa, JPeen käskin jäädä rauhassa syömään puuronsa kun sille ei riittänyt ehjiä saappaita, Farmeri ilmaantui huoneestaan vasta kun tultiin aamuhommilta, Farmeri odotti postikuskia ja postissa tulevan jotain tärkeää tilan lunastamiseen liittyvää, itse kävin naapurissa pyytämässä Rainerin allekirjoituksen todistajaksi Farmerin lisäksi paperiin joka valtuuttaa liiton selvittämään Vuononrannan oletettavia saataviani, en tykkää yhtään alkaa moiseen mutta kun en myöskään yhtään tykkää Vuononrannan raharikkaan tyypin maksattavan mulla mitä hänen piti maksaa, Rainerilla on puolivuotias labbis pentu ja mulla oli Riepu mukana, päästettiin koirat leikkimään, ottivat spurttia mutta pian alkoi Riepu äyskiä nuorelle kohellukselle ja pyysi päästä autoon ja pois, palattuani pyysi partaheppu päästä vielä navettaan ja saada jotain hommaa tehtäväkseen, siivoutin sillä lattialle rehuauton jäljiltä  levahtanutta nappulaa, ja talikoitutin kortta elukkain eteen sonnilassa, rehuauton kuski pyysi minut viittomaan milloin pysäyttää kun peruutti yhdistelmää ovelle, JP ilmoitti poistuvansa muualle ensiviikolla, olis tykätty että olis ollut sen puhumansa kuukauden mutta erinomaisella hetkellä ilmoitti aikeensa kun paikalla oli partaheppu joka olisi innokas tulemaantulemaan meille, Farmeri oli partahepun suhteen epäluuloinen mutta itseppä hepun tänne toi ja aamuhommien perusteella sanoin uskovani Partahepun pystyvän samaan mihin JP ja JP on ollut mulle ihan pelastus ja kun JP kerran lähtee niin haluaisin Partahepun tilalle, Partaheppu haluaisi tulla edes viikoksi vapaaehtoisena että pääsisi pois kaupungista, tykkäsi tästä paikasta ja minä tykkäsin Partahepusta, innokas asenne ennen kaikkea, lypsimien käsittely ekakertalaiseksi hyvä vaikkakin hidasta, Avantin ajo ei onnistunut mutta eipä se ole hyvin mennyt JPeelläkään.

Vetäydyin päikkäreille kehotettuani JPeen vasikoita juottamaan ynnä muuhun pikkupuuhaan navetalle, posti toi mullekin paketin,  Farmeri sen sujautti ovesta, se oli Siskokselta, sieltä tuli herkullinen ruisleivän tuoksu ja kivoja kuvia tenavista.

Mielessä testtilypsy illaksi.

Menneenä viikonloppuna Farmerin mukana oli herttainen virolainen ystävätär. Teki ruokaa ja siivosi kylppärin ja oli ilopilleri. Taisin saada taas uuden ystävän. 

On olo kuin olisin päässyt pitkästä tunnelista ulos kun tuon JPeen myötä on ollut aikaa tehdä ruokaa ja syödä 3 ateriaa joka päivä ja kun käytiin kapuamassa Rinkivuori ja pääsin sillä reissulla hiihtämään, JP kokeili myös mutta se kaatui jo ennen kuin saatiin sille toinen suksi jalkaan ja sitä ei naurattanut, mua kyllä, ei ole hiihtäminenkään näköjään ihmisellä synnynnäinen taito, JPeen ehdotuksesta käytiin myös kylällä juhlimassa Suomen itsenäisyyttä, käytiin pizzalla, kyllä se juhlistamisen arvoinen asia on, en ole vastaan Linnanjuhlia mutta haluaisin nähdä asiallisempaa jutuntekoa niistä, ei tehtäisi hömppää skandaalia puvuista eikä koruista vaan esiteltäisiin vaikka kutsutuilta heille tärkeä ajatus tai motto. Hömppäskandaalit ovat mielestäni arvokasta juhlaa halventavaa. Minut itsenäisyyspäivä joka kerta vetää vakavan kiitolliseksi kun ajattelen että toisinkin voisi maani historia olla. Ja sen myötä oma historiani. Se oli urheasta taistelusta huolimatta ihme.