Ma

Syntyi suloinen ja eloisa vasikka hieholle 949. Muistan sen itsensä pikkuisena, ja kuinka sen nimestä väännettiin. Sopuun ei päästy mutta laitoin rekisteriin sen nimen mikä sille mielestäni kuului. Vasikoita ei nyt syntynytkään yhtään kolmeen viikkoon, eli ei koko JPeen aikana. Viimeinen oli K1066, syntyi päivää ennen kuin JP tuli ja nyt tämä seuraavana päivänä JPeen mentyä.

Kierrätettiin Tusanin ja Touhon kanssa vasikoita karsinoissa että saatiin tilaa uusille.

Vasikkain nimeämiseen liittyen sellaista että Ilman exmissistä talossa olen saanut hallintaani muutamia juttuja ja tykännyt siitä että 1. olen saanut laittaa nimet vasikoille niin kuin tykkään, tosin jostain nimestä taisi Farmeri kysyä että mikä heevetti tuo on olevinaan. 2. Olen saanut enemmän itse määrätä mitä syön ja milloin, tosin ruokaa on sitten myös täytynyt itse laittaa kun valmiina sitä ei ole ollut. 3. Pyykkikone on käytettävissä silloin kun haluaa pyykätä, siellä ei ole exmissiksen pyykkejä joista närkästyy jos ne sieltä ottaa kuivumaan, haluaa itse ottaa, mutta ei ota vaan ne ovat siellä päivän, pari, kolme ja sitten ne täytyykin laittaa pesytymään uudestaan. 4. Tietyt jutut lypsyssä tehdään puhtaammin. 5. Seinien pesussa on mahdollista käyttää enemmän painepesuria käsiharjan sijaan eikä seinänpesuun tarvitse ryhtyä silloin kun ei yhtään huvita.

 

Ti

Haluttiin ja onnistuttiin käymään B-kaupungissa. Minun baltti ja slaavi halusivat KAALIA. Eikä Farmerin tuoma 1 kaali niille riittänyt. No nyt on kaalia. Kiva reissu. Pysähdyttiin metsäkävelylle. Riepukin mukana.

 

Ke

Lypsykone ei ollut pessyt eikä alkanut pesemään kun yritin uudelleen käynnistää, soitto aiheesta Farmerille 07:11. 

Uusi suloinen eloisa vasikka saatiin taas, emä hieho 947.

Puhelu liittoon vuononrannantapaukseen liittyen, pyysivät saada tulostettuna kyseiset saamani palkat sekä verottajan perimät erät.

En saanut tulostettua, tietotekniset taitoni eivät riittäneet, eivätkä hermoni, lähdin pesemään avantin.

Touho ja Tusani kysymässä jotain koko ajan, vaikka on niillä ainaki nyt kaalia,  no ei oikeesti koko ajan, sillon tuntuu kun haluais vaan olla hetken tai kun yrittää tulostaa.

Korjaaja kävi ja korjasi lypsykoneen pesun, taas pesee. Ois kyllä pitänyt iteki huomata vika kun oli selkeesti putki liitoksesta irti pyörinyt. Vaikka kyllä kuulinkin illalla asiaan kuulumatonta kilinää koneen pestessä ja näin että putket oli irti kiinnikkeistään. Laitoin puuta väliin estämään liikkumista mutta en huomannut tarkistaa muita liitoksia.

 

To

Pesin ja pesetin sontaa seinistä

Pe

Jatkettiin seinien pesua

La

Touholla syntymäpäivä, laskin syntymävuoden perusteella että täytti 37. Vein Touhon lemppari rantaan eli favo-rantaan, Tuhani halusi jäädä kotiin, rapsakka pakkanen ja tyyntä, oikein mukava kävellä, meillä oli eväänä teetä termoksessa ja keksipaketti, Riepun riemukasta juoksua ilo katsella, hylkeitä kiinnosti riepu, Riepua kiinnosti ajaa lokkeja ja hiekkapiiperoisia, ovat lintuja joiden oikeaa nimeä en muista tiedä, Farmeri saapui paikalle illalla, oli flunssainen, sanoi viivytelleensä tuloa ettei tartuttaisi meihin

Su

Farmeri ja Tusani ryhtyivät rakentamaan koppia lietekuilun päädyn päälle että päästään navetan sisäpuolelta sörkkimään tukoksia putken päästä. Farmerilla oli hermo koetuksella Tusanin kanssa kun ei ymmärrä kieltä ja Touhon kanssa kun muuten vaan ei ihan ymmärrä. Sanoin että niin on ollut itsellänikin. Ovat ne kuitenkin parempi kuin ei apua olenkaan. Ja muutenkin pidän niistä. Vaikka kiukkukynnys niiden kanssa on useita kertoja ylittynyt. 

Farmeri antoi jo joulupaketin ja käski avata heti. Siellä oli älypuhelin. Sitä sitten yön rassasin. Siihen saa kaksi sim korttia sisään ja rinnakkain käyttöön. Erityisen ilahduttavaa oli että Suomen numero alkoi uuteen puhelimeen laitettuna toimia. Siinäpä mulle ihmettelemistä.