Pulkka vaan ei luistaisi kun vesisade ja piha kuralla. Maha ei lopulta enää. Vaikka aamuisin saa edelleen vessaan suunnistaa lyhintä reittiä ja olla tarkkana että ehtii.

Meitä oli joulua viettämässä 4 ihmistä. Saapaska itse, Farmeri, Tuhani ja Touho. 

Aatto aamuna syntyi vasikka hieholle 943, aika iso oli ja tiukassa, Touhon kanssa oltiin aamuhommissa, Tusanille annoin aamun vapaaksi kun hänen määrä jatkaa kopin rakennusta Farmerin kanssa.

Touho hoiteli päiväjuoton, minä hengailin huoneessani siivoten ja järjestellen kamojani

Farmeri valmisti ateriaa illaksi lypsyn jälkeen syötäväksi.

Minulle aattoillan pieni suuri yllätys oli pähkinäpaistos. Joitakin päiviä sitten oli mielessä että saisipa pähkinäpaistosta mutta ajattelin että eihän sitä täällä mitenkään saa. Turha Farmerille yrittää, se semmoista osaa etsiä, sanoisi vaan että ruohonsyöjien hömpötyksiä. Ja niin unohtui mielestä pähkinäpaistos. Kuinka ollakkaan, aattoiltana ennen lypsyä kuitenkin oli uunissa pähkinäpaistosta paistumassa! Farmerin ystävätär oli minua varten tehnyt ja Farmerin mukana mulle lähettänyt! Kenellekään en pähkinäpaistoksesta ääneen puhunut, toiveeni kuitenkin näköjään maailmankaikkeudessa kuultiin. Laitoin apumiehille tonnikalariisi annokset eteen ja vetäydyin huoneeseeni pähkinäpaistoksen kanssa yksityistilaisuuteen. Olipas hyvää! Kuuntelin samalla Simojoen tulkoon joulun. Tämän pähkinäpaistoksen arvoa lisää se että viikkoja kestäneen kuramahavaivan jäljiltä jotkut ruuat edelleen ei maistu ja jotain taas tekee käsittämättömästi mieli.

Aattoillan aterian jälkeen Farmeri ja Tuhani olkkariin kattomaan telkkua ja juomaan kaljat, minä ja Touho musisoitiin keittiössä, Touho itse rakentamallaan kanteleella ja juutubella, minä huilulla ja laululla

Ja niin ne meni loputkin joulupäivät. Ulkona sataa tuhnutti. Meillä paloi kynttilät pöydässä ja syötiin yhdessä ja hyvin,  rakennettiin koppia ( Farmeri ja Tuhani), hoidettiin karja (Saapaska ja Touho), kuvattiin uusista hieholehmistä rekisterikuvia uudella puhelimella (Saapaska ja Touho), vouhotettiin Touhon huoneen hajusta (Farmeri), sairastuttiin flunssaan (Touho)

Kopin valmistuttua ja minä ja Farmeri neuvoa pidettyämme (apumiehistä, avantin kuormaimen ratkeamista, hiehojen kunnosta, vandaalilehmien rikkomista kioskin kaukaloista) lähti Farmeri R-kaupunkiin, laitoin mukaan kiitosviestin pähkinäpaistoksen tekijälle. 

Illalla laittoi Farmeri viestin että olen hänen sankari eikä tiedä miten pärjäisi ilman. Tuntui hyvältä. Vastasin että kiitos, tykkään tästä paikasta.