Seitsemännen yksin kotona viikon yksinkotonapäivät menivät sen voimalla että niiden päätteeksi oli apulainen luvassa. Peräti kuukaudeksi. Nuori  mies Jenkkilästä.

Viikolla aamuisin navetalle lähtö oli vaikeaa ja meni myöhään ja sen myötä illatkin meni myöhään ja sitten taas ei seuraavana päivänä oisi jaksanut ja maitoautoaamuina stressi että ehtii maidot tankkiin ennen auton tuloa. Harmistunut itseeni moisesta. Ke kuitenkin onnistuin saamaan hommat ajoissa sille mallille että saatoin käydä kylällä. Tartti maitosuodattimia ja purua vasikoille kuivikkeeksi. Sitten alkoikin lumimyrä jota on kesti enemmän ja vähemmän 4 päivää. Sonta alkoi nousta ja se nousi ja nousi kun ei jaksanut/tarennut/kerinnyt/huvittanut käydä lumimyrässä tukkoa lietteestä kaivamassa.

Pe iltana Farmeri sitten toi Jenkki-Pojan tullessaan. JP tuli auttamaan iltahommat loppuun. Puolilta öin oltiin valmiita.

JP kyseli onko mulla mitään harrastuksia täälä, tapaanko ketään ihmisiä, minkälaista musikkia kuuntelen???

Hieman muistan ennenkin hämmentäneen moiset kysymykset. Minä oon tässä 7 viikkoaa melko yksin hoitanut noin 180 päisen nautakarjan. Siinä on ollut harrastusta. Olen ihmisiäkin ainakin nähnyt, riippuu mikä lasketaan tapaamiseksi: Farmeri viikonloppuisin, Farmerin kavereita ja  vieraita, naapuri joka haki lampaansa, naapuri joka käynyt pari kertaa auttamassa, eläinlääkäri 3 kertaa, maitoauton kuski 3 kertaa viikossa, postikuski, teurasasauton kuljettaja, rehuauton kuljettaja, jäteauton kuljettajat 2kpl, nettikaapelin asentaja, Farmerin exä... Kysymykseen musiikista vastasin että en minä yleensä mitään kuuntele.

Radio saa olla kiinni. Sieltä tuleva musiikki on mielestäni usein huonoa. Hiljaisuus ei häiritse. Jos jotain joskus kuuntelen niin juutubesta lemppareita. Mulla taitaa olla harvinaisen outo musiikkimaku enkä osaa vastata lyhyesti kysymykseen minkälaista musiikkia se on. Tykkään suomalaisista ja muistakin kansanlauluista, mutta en niistä suinkaan kaikista, en tykkää rokista ja hevistä mutta kuitenkin joistakin tietyistä rock ja heavy kappaleista tykkään. Tykkään monista kirkkolauluista ja balladityylisistä jos sanat hyvät. Hämmästytän usein ihmisiä sillä miten voin olla tietämättä kuuluisia laulajia ja yhtyeitä. Jos saisin valita radiosta tulemaan musiikkia niin sieltä tulisi paljon Pekka Simojokea joka mm Anna-Mari Kaskisen kanssa tehnyt paljon laatulauluja. Ja sitten vaikka seuraavanlainen 20 kpl lista. Jos en tiedä laulajaa tai tekijää niin en vaivaudu tähän etsimään:

1. Neljän tuulen talo                            Marja Mattlar

2. Ljód i sand                                        Árstidir

3. Huputiti Hummani

4. Cows Around                                    Corb Lund

5. Lemminkäisen äiti

6. Kymmenen virran maa

7. Oi kiitos sä luojani armollinen        Leino/Merikanto

8. Onnelliset                                          Kivi/ Merikanto

9. Rati Riti Ralla

10. Ridum Ridum

11. Mihin onni menee

12. All I Want Is You                               Barry Louis Polisar

13. Loch Lomond                                    Runrig

14. Jo karjalan kunnailla...

15. Nälkämaan marssi

16. Metsämiehen laulu                           Kivi/Sibelius

17. Vem kan segla för utan vind...

18. Ruotsin kansallislaulu

19. Lapin kesä                                        Kristian Meurman

20. Orvokkini tummasilmä

 

Ja niitä harrastuksia? Tämä maatilan ja karjanpito ei ole pelkkä työ vaan se on elämäntapa. Työ ja muu aika on niin limittäin ja lomittain ja yhtä että vaikea erottaa niitä. Silloin kun mulla vielä oli vapaapäiviä niin silti ruokin aina paikalla ollessani lampaat, useimmiten touhusin jotain navetalla, vähintään aamutarkilla kävin ja levitin paperini keittiön pöytään ja tein jalostussuunnitelmaa antaumuksella, roskanpoltto tuli tehtyä usein sunnuntaina. 

En kaipaa säpinöitä tai ihmisjoukkoja. Tehdystä työstä saa tyytyväisyyden jota ei muusta saakaan. Viihdyn hiljaisuudessa ja yksinäisyydessä hyvää onkin juuri se että saa valita työntävätkö elektroniset laitteet jotain ääntä tulemaan vai ovatko ne nätisti kiinni ja hiljakseen. Tykkään kyllä että saa jollain tavalla ihmisten kanssa tekemisissä olla. Varsinaisemmin harrastuksiksi voinee laskea runoilun, samoilun ja huilun. Niille ei tässä viimeaikoina ole ollut aikaa eikä energiaa yhtään tai hyvin vähän.

Tämä JP tuntuisi olevan hyvä apu. Jos vaan kestää tätä meininkiä. Ei ole ennen lehmään koskenut ja taitaa olla aika väsy, hämmentyi kun illalla pitikin lähteä taas lypsylle kun aamullahan jo lypsettiin. Oli laskenut tunnit, kuulema 14 lauantaina. Jaa. Nyt tässä on mahdollisuus tätä elämää kokeilla. Siinä kohtaa puutuin kaverin asenneongelmaan kun laittoi ruokaa mutta teki annoksia vain kaksi. Otin ja jaoin ne uudelleen kolmelle. Sanoin että meitä on talossa kolme. Kysyi olettaako Farmeri hänen kokkaavan myös Farmerille. Sanoin että en tiedä onko kyse olettamisesta mutta ruoka on ollut tapana jakaa. Farmerikin kokkaa kaikille kun kokkaa ja Farmerin talo ja Farmerin kustantamat ruuat.

Su otettiin pässit lumesta sisälle. JP oli siinä urhea. Itse pelkään niitä kun yksi niistä on alkanut uhitella ja tulla päin.

Tuli todettua että nuori mies ei luonnostaan välttämättä olekkaan hyvä lyömään naulaa taikka ajamaan konetta, tai edes innokas opettelemaan ajamaan konetta...

Su iltana Farmeri meni ja niin jäätiin JPeen kanssa kaksin. Iltahommien jälkeen katsottiin elokuva Hross i oss kun luulin että JP halusi, minähän sen olen jo nähnyt monesti ja huviani onkin katsoa mitä muut tykkää elokuvan vaiheista, ehkä käsitin väärin vai onko se normaalia nykyään elokuvaa katsoessa samalla räpeltää kännykkää?