Syntymät ja kuolemat kahdelta päivältä tasan 2-2.

Puolilta öin Farmeri ja Touho menivät lattialle jäänyttä hiehoa 953 katsomaan. Olivat vetäneet sen koneella pöydälle kun oli edelleen jalaton ja muiden takaryhmän lehmien piti päästä parsiin makuulle. Aamulla se ei ollenkaan hyvältä näyttänyt. Takaryhmässä oli myös uusi vasikka syntynyt, emä 661. Se käveli omin jaloin lypsyryhmään mutta ei tehnyt elettä noustakseen kun menin hakemaan lypsylle, tuijotti vain silmät tyhjänä. Kävin puhumassa Farmerille tilanteista. Farmeri ynisi peiton alta että joo ja anna sinä. Joo oli sille että tulisi lopettamaan hiehon ja anna sinnä sille että minä antaisin kalkkia ja magnesiumia lehmälle. Tippapulloa ja neuloja siis esiin ja Saapaska eläinlääkintähommiin. Molemmat Robit ja Touho lypsyllä. Tuhanilla nukkuaamu. 661 kalkkipullollisen ja magnesium piikkien jälkeen pian nousikin pystyyn. Lypsettiin vain käsin pullollinen vasikalle. Hieho edelleen henkitoreissaan lattialla. Rob1 meinasi että sitä voisi vielä koittaa auttaa, minä meinasin että se on avun ulottumattomissa. Menin uudestaan puhumaan Farmerille. Sanoin että on vielä pimeää, että voisi mennä nyt ja lopettaa hiehon ja viedä sen raatomonttuun eikä naapurikaan näkisi. Farmeri ynisi edelleen peiton alta mutta alkoi sitten kömpiä sieltä pystyasentoon.

Itse nukahdin nojatuoliin. Kuulin unen läpi että traktorilla ajettiin ja keittiössä tehtiin jotain. Kun heräsin oli satanut lunta maiseman valkeaksi ja marjapirtelöä oli pöydässä ja lautasia pino vieressä. Päätin maistaa ja hyvää oli mutta roiskui pitkin lautaselle kaataessa. Farmeri tuli ulkoa ja kysyin onko siellä ollut ketään vasikoita juottamassa. Ei ollut. Höh. Muutkin ilmaantuivat pöytään. Tarjoilin niille pirtelöt ettei kaikkien tarvinnut opetella pirtelölle sopivaa kaatamistekniikkaa ja siivota pöytää. Lähdin juottamaan vasikoita ja ruokkimaan lehmiä. Molemmat Robit tulivat kohta auttamaan.

Farmeri aikoi lähteä jo takaisin kaupunkiin kylmän sään alta mutta tarkoitus oli myös viedä Touho poikkeen mutta Touho ei ole löytänyt paikkaa eikä huvita ihmistä työntää kadulle. 

Iltahommien päätteeksi oli hauska hetki kun kaikki yhdessä leikkivät Riepun kanssa.

Ilta. Olkkarissa höpöttelyä ja Farmerin uusi kovaääninen toimii. Siellä ne on kaikki äijät.  Saapaska keittiössä tyytyväisenä oloonsa. Välillä joku käy tässä juttelemassa.