Ikää tällä mimmillä 40v 8kk,

Sijainti Jäänsaari, Sonttala

Olotila onnekas, tyyni, innostunut, hyvinvoiva, hieman väsynyt. Kaikkea tätä voi näköjään olla samanaikaisesti.

Päällimmäisenä mielessä ja mietinnässä toisen astutussonnin käyttöön otto ja siihen liittyvät eläinten siirrot. Farmeri haluaa sonnin lehmille käyttöön että saadaan siemennyslasku pienemmäksi.

Farmeri on edelleen käynyt käymässä ja Roobejen 2x kanssa jaettu hommat, flunssat, syömiset, monet naurut ja pikkusen otettu yhteenkin. 

Kumma miten onnellista voi olla saada siivota taloa kun Roobet lypsää ja tehdä kolmestaan pizzaa ja yhdessä lypsäessä sopia ja suunnitella juttuja ja kun koirat nukkuu sängyn vieressä. Meille tuli uusi koiran pentu farmilyymme. Suloinen ja terävähampainen tapaus.

Kamera-Roobe ollut innokas lähtemään maisemasamoilemaan lähimaastoja aina kun olen ehdottanut. Taitaa olla arka menemään yksin mutta mielellänihän minä näitä tutuksi tulleita paikkoja samoan.

Farmerilla ollut ostovillitys kodinkoneisiin ja äänentoistolaitteisiin. Kahta konetta kerroin kaipaavani joukkoon. Ompelukone ja mehunpuristin. Molemmat nyt on. Farmeri teki omenoista ja inkivääristä tuimaa nestettä 2 puolen litran pullollista. Ei niitä sellaisenaan voinut juoda mutta mehun terästeenä hyvää. 

Ompelukonetta ohjekirjan avulla opetellut. Uusia vaatteita kankaasta en osaisi valmistaa mutta kiva voida korjata käytössä hajonneita. Farmeri sanoi että kolmet haalarit korjaamalla tulee jo koneen hinta tienattua. Olen myös saanut useamman paidan mieleiseksi ja käyttöön yhdistämällä kaksi ei mieleistä. Housujen kohdalla sama ei ole onnistunut, tekeleet lentäneet kudekasaan. Ylisuuresta toppatakista kaventamalla ja hihat poistamalla tuli talvella paljon käytetty lämpöliivi. Epäsiistit saumat mutta navettakäytössä ei näköseikat haittaa, kylmällä se on hyvä ja lämmin pukine haalarin päällä.

Farmeri oli tuonut navetalle myös ladattavan partakoneen. Sille poikien kanssa epäilevästi naureskelimme mutta kyllä se toimii sovelletussa tarkoituksessaan utarekarvojen ajelussa. 

Tankkimaidon bakteeriluku laski alimpaan näkemääni lukemaan, 3 tuhanteen, todnäk utarekarvojen ajelun ansiota osittain, mutta tarkoittaa että hyvin Roobet putsaa.

Pässeistä 2 keritty ja sorkat leikattu, ajatuksena että voisi pistää ne mahd. pian ulos kunhan vähän uutta villaa kasvaa, puskuripässin ulos laittoa vastustan, se eläin on vaarallinen, siksi en villaakaan vielä siltä ajellut, enkä lampaalta, sorkat nipsuttelkin niiltäkin, se onnistui ilman suuria vaikeuksia, puskuripässi on perso nuolukivelle ja sitä kun sille tarjoaa kallistelee se päänsä kippuraisine sarvineen häkin ulkopuolelle ja siihen sen saa sidottua ja sitten voi häkissä puuhastella puuhasteltavansa tulematta pusketuksi.

Farmeri täytti vuosia, ei keksitty mitään nasevaa onnittelua niin ei onniteltu, käytiin kuiteski juhlimassa sitä kylällä lounaan merkeissä, mutta ei muistettu ottaa siitäkään edes kuvaa Farmerille...

Oon opetuttanut Roobe1:ellä itteäni lietevaunun saloihin. Hän ajanut koko vasikkalan altaan tyhjäksi ja nyt ajaa sonnilan altaasta. 

Kesätyöntekijä ehdokas tyttö lupautui sittenkin tulemaan 3 kuukaudeksi ja myös suomalainen harjurimies on tulossa reiluksi kuukaudeksi pääsiäisen jälkeen. Vielä kun löytyis joku pääsiäiseksi Roobe1: n kaveriksi siksi aikaa kun olen Suomessa. 

Farmeri puhui ettei ole varaa pitää Roobe1: stä. Minä puhuin että Roobe on niin hyvä että kyllä se kannattaa pitää sinne kesäkuun puoliväliin minne on valmis olemaan, voin olla itse ilman palkkaa että voidaan pitää Roobe, voin koittaa päästä jonneen karitsointeihin ja saada palkkani sieltä muualta.

Kauniita kirkkaita pakkaspäiviä ja tähtitaivasöitä ja revontuliakin ja nopeasti pitenevää valoisuutta on tuonut ja suonut maaliskuu.