Sattunut ja tapahtunut.

Aamulla teen navetalla havaintoja oltuani eilen menoillani. Esimmäinen havainto, on jäänyt Farmerilta  tankin huuhteluletkun hana auki, on siis valunut vesi koko yön. Laitan kiinni. Toinen havainto, eilen poikinut karjan vanhin lehmä 572 potee kalkin puutosta ja makaa epämukavasti osittain parressa eikä jaksa välittää siitä eikä muutenkaan mistään. Valutan sille kalkki-magnesium liuosta nahkan alle. Tulee siinä tökättyä neula myös omaan peukaloon. Lehmä pitää jättää tokenemaan siihen missä on kun ei sitä siitä saa poiskaan. Toiset ajettava onnettoman ohi lypsylle. Kolmas havainto, on sontaa lypsimen pesukupissa Farmerin pesun jäljiltä. Siinä meillä Farmeri! 

En näe eilen syntynyttä vasikkaa vasikkalassa. Kysyn Farmerilta minne on laittanut. Farmeri lähtee etsimään. Käy välillä sanomassa ettei löydy. Sitten löytyy kuulema kuormalavojen takaa nukkumasta. Lypsyn lopulla, pari tuntia kalkin laitosta lehmä 572 nousee jaloilleen.

Käytän Susu-autoa korjaamolla. Samalla pääsevät kylälle helpperimme ja sen ystäpoika. Ovat menossa vuonoille joiksikin päiviksi. Hankin sähkömieheltä loisteputkia ja sytyttimiä. Olen tarkkana kun kotona on samalta hepulta hankittuja viallisia. Viallisia löytyy nytkin. Farmeri on käskenyt tuoda 5 mutta ehjiä löytyy vain 4. Takaisin tullessa ajaa Farmeri vastaan. Sanoo ikkunasta että koira on joen takana Eerikin majalla. Kysyn kumpi koira. Sanoo että panda ja että voinko hakea sen sieltä. Huudan Riepua ja se tulee kuin ohjus pihasta ja hyppää kyytiin takalukkuun. Eerikin majan pihassa seisoo Panda märkänä sateessa ja ymmällään. Hyppää välittömästi takaluukkuun sekin kun avaan oven. Rotkomaan emäntä tulee puheille. Arvaan oikein että Panda on hyppinyt turisteja. Kuulema noin tunnin. Siitä päättelen että se on seurannut joen yli kun lähdin Susu-autolla. Empäs katsonut peräpeiliin. Oisin sille messun pitänyt.

Ollaankin Farmerin kanssa kaksin talossa. Mukava vaihteeksi. Ihmisiä taas muutaman päivän päästä ainakin 3 lisää. Helpperi palaa vuonoilta, tanskalainen poika tulee ja siitä odotetaan työntekijää ja kuulema valkovenäläinen josta Farmeri kaavailee kodinhoitajaa. Sanoin että saa Farmeri itse ohjailla työt ja tehtävät ihmisille kun mulla alkaa olla lähtö lähellä Suomeen. Paitsi navetan opetan tanskikselle sen mitä siinä ehtii. Ei pitäisi ammattilaiselle olla ongelma.

Niin, Blondi meni muualle ja hyvä niin. Ei onnannut täällä, toivottavasti onnaa muualla. Tanskis tulee tilalle. 

Farmerilla on nyt ollut oikein mukava naisvieras käymässä joitakin kertoja. Sanoin Farmerille että Enni* on paras, kannattaa koittaa pitää. 

Saapaska lähtee iltanavetalle ja Farmeri ajamaan paaleja. Lypsyllä yks lehmä tippuu sillalta! Istuu sitten lattialla aseman oviaukossa ja puhkuu. Yritän vetää sitä kaulapannasta selälleen mutta ei hievatha, liian monta sataa kiloa. Se on siitä kuitenkin päässyt jaloilleen sillä aikaa kun käyn hakemassa narua ja huitomassa Farmerille joka juuri ajaa pihaan. Lehmä saadaan minne lehmä kuuluu ja Farmeri käy siivoamaan sotkua ja korjaa aseman oven . Hätäliejuthan päästää lehmä jos on hädässä. Saapaska jatkaa lypsyä.

Kiimassa kemuavat lempparilehmäni 633 sekä 893 jota yritin umpeen laittaa, mutta ei se umpeen mennyt kun ei ollut tiinekään. Farmeri antaa luvan soittaa niille siementäjän. Jes! 

Tämä teksti on nyt tässä näppäiltynä toistamiseen. Ensimmäinen katosi juuri kun tuli valmiiksi. Kannattaa ihmiset tallentaa näppäilynsä homman edetessä!

Ykstoistas päivä kun tulee 41v on Saapaska oletetttavasti Taaton ja Äipän luona Sydän-Suomessa ja siellä ovat myös Siskos ja sen pesue sekä TehoElma-koira.