Eilisiltana taisi puolenyön tienoota olla kun nukkumaan kellahdin. Koira, Riepu, oli pestynä ja kellahti lattialle sänkyni viereen. Aamulla kun kello soi se loikkasi luvan saatuaan viekkuun. Turkki aamulla kuivunut niin haluttaa ottaa viekkuun. 

Päivälle oli tiedossa menoa. 2 viikkoa sitten hammaslääkärillä käydessä saatu uusi aika. Kävi Suomessa jo paikattu hammas särkemään kovin. Onneksi B-kaupungissa oli hampilääkäri ja onneksi silloin otti vastaan samana päivänä. Matkaan lähdin omalla Susu-autolla ja mukana oli Riepu ja unkarilainen työntekijä josta ei työntekijäksi ollut mutta mukana oli hän kätevä olemassa ojentamassa vesipulloa vähän väliä kun veden lutkutuksella hain helpotusta hammassärkyyn ajaessa. Mutta laaksosta tielle käännyttyä alkoi tulla käry nenään, kytkin tai jarrut,  pysäytin Susun ja kävin kokeilemassa pyörät, molemmat etuset polttivat koskea. Soitto Farmerille. Farmeri tuli Hyndalla. Jätettiin susu siihen ja ajettiin takaisin Sonttalaan. Puhuttiin että Farmeri soittaa kyläkorjaamolle että hakevat susun siitä ja laittaavat jarrut pelittämään. Sonttalan pihassa Riepu ja Farmeri ulos autosta ja minä unkarilaisen kanssa uudestaan kohti B-kaupunkia. Sinne päästiin ja pääsin hampaineni hoitoon. Kymmenisen minuuttia operoi ja sanoi että se oli ensimmäinen kolmesta tarvittavasta käynnistä. Takaisin tähän päivään. Aamupalaa nassuun Riepun silmällä pitämänä. Ulos lähtiessä oli oven avauksessa vastassa ilosta poukkoileva Panda. Se on tyytynyt osaansa nukkua ulkona. Mitäs kakkii sisälle. Navetalle kävellessä puolivälissä pihaa kuului että nappulasiilon ruuvi kolisee tyhjää. Sinne siis koittamaan tehrä jottai. Sinne mennessä näkyy umpiryhmän lattialla tumma mytty. Vasikka syntynyt näköjään yöllä. Mutta ensin se ruuvin kolina pitäisi saada lakkaamaan. Renkutan läppää ja lämäyttelen kämmenellä siilon kylkeä. Kuuluu kun nappulaa liikkuu ja pian ruuvi hiljenee. Lantakoneet päälle ja kolaamaan ä-ää. Vasikan nostan ruokintapöydälle. Se on sonni ja emä on 585. Se seuraa ja siirtyy lypsävien puolelle. 

Nyt onkin jo yli puolen yön eli kakstoistannen päivän puolella. Riepu vältteli pesua eikä huvittanut pyydystellä sitä niin on nyt sekin ulkona.

Farmerilla on uusi naisvieras. Kävi hakemassa kentältä. Oltiin siis molemmat päivä poissa. Susulla kävin hampilääkärissä 2/3 kerran. Riepu oli mukana. Haluaa niin kovin kyytiin. Farmerin viimeaikojen vakituisempi naisytävä tykkää liiaksi koirastaan Farmerin mukaan. Ja hänen teinit on toinen ärsyttävä ja molemmat mitään tekemättömiä. Omasta mielestäni ne teinit on toisaalta ihan kivan oloisia mutta siitä samaa mieltä että elottomia. Esim kun olivat käymässä menin olkkariin sanomaan että olisi lammasjahtia jos kiinnostaa. Seurasi hiljaisuus ja vilkuilua. Ei mitä ilmeisimmin kiinnostanut siis. Nyky teinejäkin on monenlaisia varmaan. Ja tämä uusi naisvieras ei taida oikein hyvin ymmärtää englantia. Tuijottelee takaisin kun puhutellaan.

Farmeri stressaa ja urputtaa. On lopettamassa tilanpitoa. En tiedä miten ja miten tosissaan. Minä hoidan elukoita. Jos tilanne muuttuu niin tämä miettii sitä sitten mitä sitten tekee. Nyt hoitaa parhaansa mukaan elukoita ja kuuntelee urputusta.

Briteissä oli kiva käväisy. 

Tämmöstä tekstiä tulee istuvilleen nukahtavalta.